Olejek ze słodkich migdałów – skład oraz zastosowanie w kuchni oraz kosmetyce Podobnie jak surowiec, z którego powstał, olej ze słodkich migdałów… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Margaryna roślinna – skład, substancje dodatkowe i rodzaje Margaryna w Polsce stosowana jest jako tańszy zastępnik masła lub… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Olej z pestek dyni – wartości odżywcze, bogactwo fitosteroli Pestki dyni cechują się wieloma wartościami odżywczymi. Należą do surowców… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Nie daj się nabić w butelkę, czyli jak wybrać dobrej jakości oliwę z oliwek Jak spośród wielu butelek dostępnych na sklepowych regałach, wybrać tę… Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej
10 zastosowań oleju kokosowego – przydatny nie tylko w kuchni Zapewne już wielokrotnie mieliście okazję przekonać się o cudownych właściwościach… Iwona Jędrzejczyk ponad miesiąc temu Więcej
Masło klarowane – właściwości, zastosowanie, domowy przepis Masło klarowane – doskonalszy odpowiednik masła. Poznaj jego prozdrowotne właściwości.… Anna Mielczarek ponad miesiąc temu Więcej
Olej rafinowany i nierafinowany – różnice Olej do smażenia, czy jest równie dobry do sałatek? Czym… Aneta Pietrzak ponad miesiąc temu Więcej
Tłuszcze z rodziny omega-3 i omega-6 jako ważny element zachowania zdrowia Dużo mówi się o pozytywnym oddziaływaniu kwasów tłuszczowych omega 3… Klaudia Niemira ponad miesiąc temu Więcej
Olej lniany w kosmetyce, dobry na włosy, skórę twarzy i nie tylko Olej lniany jak się okazuje nie tylko spełnia się podczas… Marta Tylutka ponad miesiąc temu Więcej
Szkodliwe dla zdrowia izomery trans nienasyconych kwasów tłuszczowych Izomery trans kwasów tłuszczowych wykazują szkodliwe działanie na organizm człowieka.… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej