Diety od A do Z
Dieta w chorobie Ménière’a – zasady, produkty zalecane i zakazane oraz efekty
O tym jak za pomocą diety zapobiegać atakom w chorobie…
Dieta przy zesztywniającym zapaleniu stawów kręgosłupa (ZZSK)
Wystarczy kilka zmian w diecie, aby polepszyć jakość życia w…
Iluzja Delboeuf’a – czy rozmiar talerza ma znaczenie?
Od roku 1900 średnia wielkość porcji obiadowej wzrosła prawie o…
Dieta Okinawa – założenia, produkty zalecane i zakazane oraz wpływ na zdrowie
Dieta Okinawa – czy to właśnie ona stanowi klucz do…
Dieta „odchudzanie na zawołanie” – zasady, produkty i efektywność
Dieta „odchudzanie na zawołanie” – dlaczego działa i czy to…
Len mielony a odchudzanie – wpływ na jelita i efekty stosowania
To, że len jest bogatym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, szczególnie…
Dieta ośmiogodzinna – zasady, wady, zalety oraz opinia dietetyka
Dieta ośmiogodzinna to dieta, której celem jest obniżenie masy ciała…
Inspiracje współczesnej dietetyki żywieniem człowieka pierwotnego
Cywilizacja wciąż się rozwija co ma swoje zalety i wady.…
Zioła Bonifratrów – skład, właściwości, wpływ na odchudzanie
Historia zagłębiania ziołolecznictwa przez zakon Bonifratrów sięga wczesnego średniowiecza, kiedy…
Dieta bez pszenicy – wskazania, efekty, opinie, przepisy
Czy białe pieczywo, makaron, ciasta i wszystkie wypieki zawierające mąkę…