Błonnik – rozpuszczalny i nierozpuszczalny. W czym jest najwięcej błonnika? Wiązanie wody, kwasów żółciowych, zwiększenie masy stolca to przykłady lepiej… Alicja Bławat ponad miesiąc temu Więcej
Kwasy omega-3 – właściwości, źródła. Stosunek omega-3 do omega-6 Tłuszcze stanowią ok. 10–15% masy ciała u mężczyzn i ok.… Agnieszka Pankowska ponad miesiąc temu Więcej
Witamina B3 (PP, niacyna) – działanie, niedobór. W jakich produktach jest witamina B3? Nie ulega wątpliwości, że kluczowa dla zdrowia człowieka jest odpowiednia… Justyna Paroń ponad miesiąc temu Więcej
Witamina D3 – działanie, norma, niedobór. Naturalna witamina D3 Coraz częściej słyszy się o potrzebie suplementacji witaminy D, a… Ewa Świndryk ponad miesiąc temu Więcej
Kwas foliowy w ciąży – działanie i dawkowanie. Czy brać kwas foliowy przed ciążą? Czas przed ciążą oraz w trakcie jej trwania to okres… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Kwas foliowy – rola, objawy i skutki niedoboru, źródła Kwas foliowy najczęściej kojarzony jest z ciążą i warunkiem prawidłowego… Ewa Świndryk ponad miesiąc temu Więcej
Kwas alfa-liponowy – działanie, występowanie Kwas alfa-liponowy to związek, którego działanie wydaje się być obiecujące… Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej
Kwasy omega 3 nie pomogą na depresję Suplementacja kwasami omega 3 w ostatnich czasach stała się niezwykle… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Skutki nadmiaru błonnika w diecie Włókno pokarmowe stanowi ważny element codziennego jadłospisu, ponieważ reguluje perystaltykę… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Kasza owsiana i jęczmienna jako źródło beta-glukanu w diecie Beta-glukan to jedna z frakcji błonnika, która rozpuszcza się w… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej