Opinie

  1. Nie wydaje mi się to prawdopodobne, aby smażona cebula nie utraciła znacznej części witaminy C.

  2. Robi się z niej sałatkę – zdrowia ,młodości i miłości , to ostatnie dotyczy Panów .

  3. Łupiny z cebuli są bardzo zdrowe. Ja je stosuje w postaci już gotowego preparatu

  4. “(…) syrop z cebuli. Można go uznać za naturalny antybiotyk, ponieważ nie tylko zwalcza wirusy, ale działa również wykrztuśnie (…)”
    Antybiotyk? Zwalcza wirusy? To jakieś nowum, zakładam, że strona jest bonavita.pl poważna i treści na niej umieszczane są w jakiś sposób weryfikowane.

    1. Jeśli masz zastrzeżenie co do działania antybakteryjnego i wirusowego działania cebuli to albo pochodzisz z innej planety albo edukacje ukończona została na poziomie pierwszej klasy a potem tylko w dół.Ptoponuję powrót do szkoły .

    2. Nie od dzisiaj wiadomo, że istnieją naturalne antybiotyki ale z tego co mi wiadomo to antybiotyki działają na bakterie, nie na wirusy.
      ,,Można go uznać za naturalny antybiotyk, ponieważ nie tylko zwalcza wirusy, ale działa również wykrztuśnie i pomaga w objawach anginy i grypy.”- wszystko pomieszane 🙂
      Zdanie zbudowane tragicznie. Nie wyklucza to jednak, że cebula nie może być jednocześnie naturalnym antybiotykiem i zawierać związki działające przeciwwirusowo.

      1. Pani Basiu, oczywiście do artykułu wkradł się błąd, który został już poprawiony. Dziękujemy za informację.

    3. Ja jako dziecko pamiętam, jak mój tata robił mi syrop z cebuli, gdy byłam chora 🙂 nie lubiłam go w smaku, chociaż dodawany był cukier, ale zawsze pomagał. Więc można to uznać za rodzaj antybiotyku – naturalny 🙂 Oczywiście nie zawsze da się wyleczyć samą cebulą…

  5. Cebulę i czosnek lubiłem zawsze jednak od miesiąca mam ” wilczy ” apetyt na te warzywa . Zrobiłem badania krwi i mam bardzo dobre . Leczę się ( biorę tabletki ) na serce i cukrzycę więc na pewno mi nie zaszkodziły . Cebulę to nawet całą główkę potrafię zjesć z solą . Sól jes niezdrowa – wiem, ale elektrolity sodu są tuż pod normą , a potas ciut powyżej normy. Przy najbliższej wizycie u lekarza wyjasnię sprawę. Pozdrawiam. Aha ! Mam 66 lat.

  6. Po 2,5 miesiaca spożywania cebuli na surowo (drobna siekana dodawana do sałatek, serków) poziom złego cholesterolu obniżył się u mnie z ok 325 jednostek do 280 jednostek. Ustąpiły bóle reumatyczne jakie miałem przy zmianie pogody. Po wejściu na 3 piętro miałem tzw “miękkie nogi”. Teraz po roku jej spożywania ja wbiegam na 3 piętro a liczę sobie 60 lat!

    1. Gratulujemy poprawy zdrowia! To jeszcze jeden dowód na to, że rozwiązanie na nasze problemy zdrowotne często leży w naturalnych sposobach i prawidłowym żywieniu!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *