Opinie

  1. Juz w chinach jedli dzikie zwierzeta i mają wirus korono nie polecam jedzenia dziczyzny można złapać pryszczyce, tasiemca, posocznice i inne pasozyty a już na pewno nie dałabym tego swoim dzieciom. Nie polecam też innym kobietom w ciąży można tylko zaszkodzić dziecku

    1. Marzena wahań. Jem dziczyznę od dziecka, i nic nie złapałem. To co Pani piszę to są bzdury, po 1. pryszczyca nie jest szkodliwa dla ludzi. Po 2. tasiemca raczej rzadko się spotyka u dzika (jeśli wogóle) ja się nie spotkałem przez całe życie. Do tego dodam, że najczęstsze przygotowanie dziczyzny to dobra obróbka termiczna która zabija pasożyty. Włośnicy też się nie złapie, bo po strzeleniu dzika oddaje się próbkę weterynarzowi i on sprawdza czy w mięsie nie ma włośnicy. Tak naprawdę, w każdym mięsie mogą być pasożyty tak jak w jabłku może być robak. Wystarczy obróbka termiczna mięsa z dzika i smacznego!

  2. Jesteście naprawdę chorzy-tylko 80 mg cholesterolu. To akurat wada dziczyzny. Cholesterol jest wspaniały, kiedy wreszcie zdobędzie wiedzę na ten temat,a nie będziecie powtarzać takie głupoty?!

    1. Taka zawartość cholesterolu nie jest wadą tego mięsa, udowodniono bowiem, że cholesterol zawarty w pożywieniu nie wpływa tak istotnie na poziom cholesterolu w organizmie jak do tej pory uważano.

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *