Glutaminian sodu – co to jest, występowanie, szkodliwość Glutaminian sodu jest substancją powszechnie występującą w wielu produktach żywnościowych.… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Suszone czy świeże owoce – co lepsze? Czy suszone śliwki mają takie same wartości odżywcze, co świeże?… Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej
Aromaty spożywcze – rodzaje, zastosowanie, wpływ na zdrowie Producenci poszukują wciąż nowych metod oraz środków, aby uatrakcyjnić produkty… Weronika Knapczyk ponad miesiąc temu Więcej
Siarczyny – źródła, wpływ na zdrowie Od dawien dawna właściwości konserwujące i przeciwutleniające siarczynów wykorzystywano zarówno… Dominika Guzik ponad miesiąc temu Więcej
Maltodekstryna – wpływ na zdrowie oraz zastosowanie Jeśli interesujesz się składem recepturowym kupowanych produktów spożywczych, a czytanie… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Kostka rosołowa i jej wpływ na zdrowie Kostka rosołowa jest jednym z najczęściej używanych produktów w naszej… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Dodatki do suplementów – niezbędne minimum czy zbędny wypełniacz? Łykamy wszystko i na wszystko, często nie zwracając przy tym… Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej
10 produktów codziennego użytku groźnych dla twojego zdrowia Szkodliwe, rakotwórcze związki kryją się w przedmiotach codziennego użytku. Dowiedz… Paulina Michalak ponad miesiąc temu Więcej
Przeciwutleniacze w żywności. Ich źródło, działanie i skutki uboczne Słyszeliśmy na pewno o przeciwutleniaczach. Jednak czy wiemy gdzie możemy… Magdalena Wilk ponad miesiąc temu Więcej
Emulgatory i zagęstniki w żywności i kosmetyce – działanie i szkodliwość Na pewno słyszeliśmy o emulgatorach i zagęstnikach, jednak czy wiemy… Magdalena Wilk ponad miesiąc temu Więcej