Glutaminian sodu – co to jest, występowanie, szkodliwość Glutaminian sodu jest substancją powszechnie występującą w wielu produktach żywnościowych.… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Aromaty spożywcze – rodzaje, zastosowanie, wpływ na zdrowie Producenci poszukują wciąż nowych metod oraz środków, aby uatrakcyjnić produkty… Weronika Knapczyk ponad miesiąc temu Więcej
Siarczyny – źródła, wpływ na zdrowie Od dawien dawna właściwości konserwujące i przeciwutleniające siarczynów wykorzystywano zarówno… Dominika Guzik ponad miesiąc temu Więcej
Maltodekstryna – wpływ na zdrowie oraz zastosowanie Jeśli interesujesz się składem recepturowym kupowanych produktów spożywczych, a czytanie… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Kostka rosołowa i jej wpływ na zdrowie Kostka rosołowa jest jednym z najczęściej używanych produktów w naszej… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Emulgatory i zagęstniki w żywności i kosmetyce – działanie i szkodliwość Na pewno słyszeliśmy o emulgatorach i zagęstnikach, jednak czy wiemy… Magdalena Wilk ponad miesiąc temu Więcej