Opinie

  1. Mam lepszy przepis na dwie szklanki pysznego napoju z owoców dzikiej rozy: zbieramy conajmniej kubek owoców i po przepłukaniu wrzucamy do blendera. Zalewamy zimna wodą dobrej jakości 200 ml.
    Blendujemy.
    Odciskamy przez sitko pestki i skórki od soku.
    Wlewamy spowrotem do przepłukane go blendera.
    Dodajemy pół łyżeczki cynamonu.
    Łyżkę stołowa miodu.
    Sok z pół pomarańczy.
    Odrobinkę kurkumy lub imbiru.
    Blendujemy i gotowe
    Wytlaczany na zimno tak jak pani pisze w artykule jest najlepszy. Podgrzewanie i tak dalej niszczy sok.

    Pić od razu po przygotowaniu 🙂

    Mniam mniam 🙂

    1. Mam prawie dwa kg. Róży i zrobię tak jak Leya pisze,
      Dziękuję za podpowiedź.

  2. Po podgrzaniu różę przetrzeć przez sitko i połączyć ze zlanym sokiem.Samo podgrzanie to bardzo mało wartościowe i cukru nie dodawać,a zamiast cytryny rozgotować pigwowca – parę sztuk i przetrzeć z różą.

    1. Nie rozumiem przepisu

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *