Opinie

  1. Majonez Kielecki to jest majonez którego się nie da spożywać

  2. Kętrzyński majonez nr 1

  3. Zarowno majonez Winiary jak i Kielecki – nie smakuja tak jak kiedys . Jak dla Mnie to tego wogole nie da sie jesc . A kiedys Winiary to byl Moj ukochany majonez 🙁 …

  4. Najlepszy majonez dekoracyjny

  5. Najlepszy majonez to swojski z jajek i oliwy z oliwek a nie z oleju, który nawet jako paliwo się nie nadaje.
    Jeden z producentów chociaż jest uczciwy i pisze “Majonez dekoracyjny” tak więc do jedzenia raczej się nie nadaje.
    Może mam wypaczony gust artystyczny ale majonez jako tworzywo dekoracyjne to raczej bardzo niewielka trwałość i przydatność.

    Na pewno do spożycia bym odradzał.
    W domowych warunkach np z blenderem w ręku w 15..30 minut dość łatwo można zrobić naprawdę zdrowy i smaczny majonez (nie zapomnijcie o przyprawach: musztarda, pieprz, jak kto lubi odrobina miodu, chrzany i dobrze roztartej gorczycy).

    1. Od lat nie kupuje majonezu a robię go sama w domu i to nie w 15 czy 30 minut a w 1,5 minuty:) idelana
      Konsystencja, bez wzmacniaczy i wychodzenia z domu 🙂

    2. oliwa i olej to samo madralinski “czytelniku”

    3. ja również nie eksperymentowała bym z surowymi jajami, poza tym domowy majonez nie wychodzi tak dobry- przede wszystkim jest bardziej lejący i może leżeć max 2 dni.

      1. Jaki lejący? Bzdura. Leje się majonez źle zrobiony. Dobrze zrobiony majonez jest gęsty. Do zrobienia sosów należy go rozcieńczać. Jaja starannie się dobiera i dezynfekuje. Majonez jest bardzo prostym w wykonaniu produktem.

    4. poczekam i zobacze kiedy złapiesz sarmonelle od surowych jaj w tym swoim majonezie

    5. Oczywiście, jeśli ktoś potrafi i ma czas, własnoręczny wyrób majonezu jest najzdrowszym rozwiązaniem. Dzięki temu dokładnie wiemy co się w nim znajduje 🙂

  6. Artykuł sponsorowany przez producenta Majonezu Kieleckiego.
    “Ponadto wyróżnia go wysoka zawartość żółtek jaj, a co za tym idzie białka w 100 g produktu.” Od kiedy tow żółtkach kurzych jaj jest białko?
    Najlepszy w smaku jest Majonez Splendido.
    Kielecki reklamuje się ciągle w telewizji, a dla mnie w smaku jest obrzydliwy.

    1. Dlatego, że wygrał, najlepsze są te chemiczne, kucharzyk się znalazł

    2. Bo jest najtańszy i Ci najlepiej smakuję 😀

    3. Żółtko zawiera dużo białka. Brak konserwantów i zagęszczaczy też gra rolę

    4. To Ty nie wiesz, że w żółtku jajka jest więcej białka, niż w samym białku? Radzę się doedukować…

    5. żółtko jajka ma więcej białka niż białko.

    6. Kielecki dam kwas. Najsmaczniejszy a tugo nie ma to Majonez Ketrzynski

    7. Dla mnie tez. Czuc tylko ocet.

      1. kielecki ocet

    8. Białko pełnowartościowe w jajku jest GŁÓWNIE w żółtku… pozdrawiam, technik żywienia 🙂

    9. Od zawsze w zoltku jest bialko…

    10. oczywiście, że w żółtkach jest białko

    11. W 100g żółtka jaja kurzego znajduje się około 16 g białka, natomiast w 100 g białka jaja kurzego jedynie 11 g. Jeśli chodzi o smak majonezu jest to kwestia indywidualna, artykuł ma charakter informacyjny, jednak to od konsumenta zależy, który produkt wybierze.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *