Pokochaj swoje serce, czyli żywienie a kondycja układu krwionośnego Jego „bicie” jest jedną z najbardziej jawnych oznak życia. Pozwól… Justyna Maciejewska ponad miesiąc temu Więcej
Nadmiar żelaza we krwi. Przyczyny, objawy, skutki i odpowiednia dieta Żelazo to bardzo ważny składnik odgrywający istotną rolę w organizmie… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Fitoestrogeny. Działanie i występowanie roślinnych hormonów Fitoestrogeny są hormonami naturalnie występującymi w roślinach. Pełnią funkcje przeciwutleniające,… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Magnez i potas dla prawidłowej pracy mózgu Magnez i potas są ważne dla naszego zdrowia, dlatego zastanówmy… Magdalena Wilk ponad miesiąc temu Więcej
Przepisy kuchni wegańskiej. Zdrowo, smacznie, kolorowo Dieta wegańska wymaga wielu wyrzeczeń, ale również otwiera się na… Magdalena Wilk ponad miesiąc temu Więcej
Ciecierzyca. Posiada liczne właściwości zdrowotne i jest skarbnicą wartości odżywczych Podobna do grochu, ale nim nie jest. Ciecierzyca jest o… Anna Bochenek ponad miesiąc temu Więcej
Zupa, pasztet, sałatka, czyli dania, w których króluje soczewica Z czym to się je? Czyli przepisy na dania z… Kinga Gąsienica - Roj ponad miesiąc temu Więcej
Soczewica – zastosowanie, właściwości, wartości odżywcze i wpływ na odchudzanie Nasiona soczewicy jadalnej charakteryzują się wysoką wartością odżywczą, dlatego powinny… Kinga Gąsienica - Roj ponad miesiąc temu Więcej
Soczewica – zastosowanie, właściwości, wartości odżywcze i wpływ na odchudzanie Nasiona soczewicy jadalnej charakteryzują się wysoką wartością odżywczą, dlatego powinny… Kinga Gąsienica - Roj ponad miesiąc temu Więcej
Czerwona, brązowa, czarna, zielona i żółta, czyli rodzaje mało popularnej soczewicy Soczewica jest jeszcze mało popularną rośliną. Warto ją jednak wprowadzić… Kinga Gąsienica - Roj ponad miesiąc temu Więcej