czosnek
Lato to okres, kiedy na naszej skórze pojawia się coraz…
Pokochaj swoje serce, czyli żywienie a kondycja układu krwionośnego
Jego „bicie” jest jedną z najbardziej jawnych oznak życia. Pozwól…
Czosnek – witaminy
Czosnek zawiera między innymi witaminę B1, B2, PP, C, ale to tylko niektóre z licznych aktywnie biologicznych substancji zawartych w tej roślinie.
Zioła przeciwzapalne – rodzaje i właściwości
Wiele osób cierpi na różnego rodzaju zapalenia atakujące nasz organizm.…
Naturalne surowce regulujące poziom glukozy we krwi
Jak w naturalny sposób uniknąć wahań stężenia glukozy we krwi?…
Przepis na rozgrzewającą zupę czosnkową
W chłodne zimowe dni na naszych stołach powinny królować potrawy…
W jakiej postaci jeść czosnek?
Najlepiej jeść surowy czosnek, wówczas zachowuje wszystkie właściwości i cenne składniki odżywcze. Jeśli jednak komuś nie pasuje toksyczny oddech po zjedzeniu surowego czosnku, zawsze można go wycisnąć i dodać do sosów, majonezowych sałatek albo piec razem z mięsem. Pamiętajcie, żaden suplement nie dorówna świeżej roślinie.
Naturalne antybiotyki. Rośliny o niezwykłych, leczniczych właściwościach
Produkty używane na co dzień w kuchni mogą w wielu…
Na przeziębienie, trądzik, wątrobę i ciśnienie – czosnek pomaga w wielu dolegliwościach
Czy znamy wszystkie właściwości i zastosowania czosnku? Na co dobry…
Czosnek – właściwości
Z pewnością każdy wie, że czosnek jest naturalnym antybiotykiem. Ma działanie bakteriobójcze, chroni przed przeziębieniem. Obniża ciśnienie krwi i łagodzi objawy niedomagania układu pokarmowego jak biegunka, nieżyt żołądka i jelit.
Czosnek – odstrasza wampiry, ale ludzi nie powinien …
Ma antybiotykowe właściwości oraz korzystny wpływ na serce. Dzięki swojemu…