Opinie

  1. Ja wyciskam w wyciskarce i do soku dodaję dużo cukru i cytrynę lub kwasek cytrynowy jako naturalne konserwanty i wszystkie dobrodziejstwa są zachowane. a gdy zagotujesz, to je tracisz 🙂

  2. Nie daje mi to spokoju… Wysoka temperatura niszczy witaminę C, a w przepisie jest podane aby gotować 60min, a potem jeszcze pasteryzować… Obawiam się, że przy takim sposobie przetworzenia to o witaminie C można chyba tylko pomarzyć, ale pewnie wypadałoby się na pocieszenie skupić na innych wartościowych składnikach, które pozostaną:) Jeśli źle myślę, to proszę mnie wyprowadzić z błędu.

    1. 10 minut gotowałam syrop i 5 minut pasteryzacja.

  3. Czy zamiast cukru można dodać do chłodnego naparu miodu?

    1. Można, tylko wtedy nie można pasteryzowac. Przechowywanie w lodowce

  4. a czy do soku z pokrzywy po przepuszczeniu jej przez wyciskarke tez mozna dodac cukier i cytryne i zagotowac i zapasteryzowac?

  5. Jakie dawkonanie syropy z pokrzywy dla dorosłych a jakie dla dziecka 10 letniego?

  6. A co z cytryną. W składnikach jest a w sposobie przygotowania nie ma

    1. Sok z cytryny dodajemy razem z cukrem.

  7. Ta ilość cukru to prawidłowa? ma być 150g? nigdy z tego nie wyjdzie syrop.

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *