Cascara – czym jest? Kawa stanowi element napędowy gospodarki w krajach, które cechują się...Justyna Parońponad miesiąc temu Więcej
Masło kakaowe – właściwości, zastosowanie Masło kakaowe raczej przywołuje przyjemne myśli – o słodkim smaku…Jakub Wiącekponad miesiąc temu Więcej
Prawdziwe kakao – właściwości. Kakao z mlekiem i wodą. Jakie kakao wybrać? Kakao jest produktem doskonale znanym każdemu i najprawdopodobniej znajduje się…Paulina Chrzanponad miesiąc temu Więcej
Surowe kakao – właściwości lecznicze. Jak zrobić kakao do picia? Kakao nazywane „pokarmem bogów” czy „super fruit”, jest produktem, który…Patrycja Nawojowskaponad miesiąc temu Więcej
Kakao dla dzieci – czy to na pewno dobry produkt dla maluchów Analizując szereg dostępnych na rynku proszków kakaowych, nasuwają się pytania:…Martyna Jarosponad miesiąc temu Więcej
Czekoladowa dieta odchudzająca jest możliwa! Badania przeprowadzone przez amerykańskich uczonych wykazują, że flawonole zawarte w...Aleksandra Musiałponad miesiąc temu Więcej
Karob zamiast kakao – zobaczmy co przemawia na jego korzyść Proszek przypominający kakao? Okazuje się, że to możliwe.Aleksandra Musiałponad miesiąc temu Więcej
Karob – właściwości, wartości odżywcze, kalorie i zastosowanie Karob to drzewo o owocach w postaci strąków, które ukrywają…Aleksandra Musiałponad miesiąc temu Więcej
Kakao 16 % Kakao to nasiona owoców kakaowca, które w formie sproszkowanej stanowią...BonaVitaponad miesiąc temu Więcej
Magnez – najlepsze źródła, objawy niedoboru i straty w czasie przygotowywania posiłków Niedobór tego mikroelementu może prowadzić do poważnych konsekwencji zdrowotnych. Nie…Damian Adamiakponad miesiąc temu Więcej