Opinie

  1. A ja mam szybki, fajny i niskokaloryczny,sposób na obiad z ziemniakami.Rozbijam pierś z kurczaka, lub filet z indyka,smaruję lekko musztardą,nie solę.W taką pierś zawijam paseczki ogórka kiszonego i paseczki papryki, można jeśli ktoś lubi dodać ząbki czosnku.Zawijam w rulonik,układam w garnku do gotowania na parze,dodaję 2 małe ziemniaczki,pokrojone w ósemki,lub grubsze talarki.To porcja dla jednej osoby,jeśli ktoś ma większy garnek, to wkładamy ile się zmieści,pamiętając aby w garnku był swobodny pzrzepływ pary. Ja nie solę ziemniaków ponieważ używam ziołowej przyprawy do ziemniaków,ale można użyć innej lub posolić.Bardzo szybkie w wykonaniu,bez tłuszczu czy sosu a mięsko nie jest suche,lecz soczyste.Pycha.Polecam

  2. Pieczenie w folii?
    Aluminium oddaje czasteczki niebezpieczne dla zdrowia! Proponuje pocztac o tym.

    1. Codziennie piekę ziemniaki wkładając je pod pachę na cały dzień. Po 18 godzinach mogę takiego ziemniaczka zjeść z tymiankiem i koperkiem. Pycha. Polecam ziemniaki tym którzy jeszcze ich nie jadli.

  3. Oczywiście, że nie tuczą! To warzywo daje nam tyle witamin, mikroelementów, że powinniśmy je jeść jak najczęściej 🙂

    1. To nie jest warzywa !

    2. Oczywiście że tuczą, wszystkie węglowodany po użyciu na przeróbce na glikoge i użyciu do produkcji energii zamieniane są na TŁUSZCZE…
      CO do witamin, najwięcej witamin zawiera wątroba wołowa i żadne warzywo się do niej nie umywa… tego co w wątrobie brakuje załatwia nam słońce

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *