Miód manuka łagodzi objawy aż 8 chorób!
🕣 < 1 min czytania
Na rynku obecnych jest wiele rodzajów miodów. Ostatnio dużą popularnością cieszy się miód manuka! Zobacz w jakich schorzeniach może przynieść Ci ulgę!
Lecznicze właściwości miodu manuka
Miód manuka powstaje z drzewa herbacianego, które rośnie w Australii. Pomimo dużej oferty rodzimych miodów warto zwrócić uwagę także na australijski miód manuka. Dlaczego? Pomimo tego, że dobrze smakuje i jest najzdrowszym sposobem na zaspokojenie ochoty na małe Conieco, może pomóc nam w licznych schorzeniach, m.in.:
- wspomaga leczenie przeziębień, a także poprawia odporność organizmu i samopoczucie;
- łagodzi objawy grypy i innych chorób bakteryjnych np. gronkowca;
- wspomaga leczenie refluksu, wrzodów i innych chorób układu pokarmowego;
- zwiększa liczbę probiotycznych bakterii jelitowych;
- łagodzi problemy skórne, w tym egzemy, trądziku, a także przyspiesza gojenie się ran;
- pomaga w chorobach układu moczowego i pęcherza.
Te wszystkie argumenty zachęcają do wypróbowania popularnego miodu manuka. Warto jednak pamiętać także o rodzimych gatunkach, które również wykazują szereg pozytywnych właściwości dla organizmu.
miód manuka to rzeczywiście jeden z niezbędnych produktów w moim domu, odkąd przeczytałam o jego właściwosciach! 🙂 wzmacnia odpornosć, pomógł mi z refluksem, zawsze stosujemy go przy przeziębieniach. Nie wiedziałam,że przyspiesza gojednie się ran, ale przed chwilą przeczytałam,że dziewczyna stosowała go na skaleczenie i szybko pomogło, więc może i na to pomaga. 🙂