Opinie

  1. Bardzo zdrowa kuchnia. Nieporównanie bardziej zdrowa od kanapek rano czy płatków zbozówych na mleku. Dużo wartościowych tłuszczów nasyconych oraz białek rano powoduje, że długo nie czuje się głodu i nie ma potrzeby ratowania się słodkimi batonikami czy drożdżówkami w pracy. Zapominacie napisać że do tego konkretnego zestawu rano Anglicy często piją jeszcze sok ze świeżo wyciśniętych pomarańczy. Frytki i ryba również bardzo zdrowa forma podania ziemniaka, gdyż dzięki dużej ilości tłuszczu, zjemy mniej frytek a ponadto nie będziemy mieć ochoty na słodycze później. Prawdopodobnie taka forma posiłków wynikała z tego, że dawniej górnik angielski musiał się dobrze najeść przed ciężką pracą, bo następny posiłek był dopiero po powrocie do domu. Ale i dzisiaj jest to praktyczne, eliminuje potrzebę lunchu w pracy, wystarczy jak napisano herbata z ciasteczkiem. A jeśli ostatni posiłek zjemy do godziny 18 to nic złego się nie stanie, nawet jeśli będzie on obfity.

    1. Tak nmasz racje ,,swietna,, kuchnia angielska jest naprawde ekstra. Wystarczy zobaczyc jak wygladaja Anglicy.
      To nie to samo co polskie obrzydlistwo. Wystarczy zobaczyc jak wygladaja Polacy a szczegolnie Polki.
      No ale jak ktos z Polski nazywa sie rene to nic dodac nic ujac.
      Smacznego rene.

  2. malo szczegolow, kilka bledow…

    np do sniadania nie podaje sie parowek, tylko kielbaski wieprzowe

    no i raczej nie podaje sie plasterkow boczku tylko beckon, a to nie to samo
    beckon to poprostu cienkie plastry miesa, najczesciej wykrawane z golonki (golonka w calosci=beckon joint), ale zdazaja sie plasterki wykrawane ze schabu, karkowki, czy boczku, chocia te ostatnie sa najrzadsze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *