Produkty spożywcze
Właściwości żołędzi. Produkty z żołędzi: kawa, mąka, żołędziówka
W przeszłości żołędzie stanowiły istotne źródło pokarmu. Dziś zdecydowanie odeszły…
Olej kokosowy a cholesterol. Czy olej kokosowy jest zdrowy?
W świetle wydanego w tym roku raportu American Heart Association…
Laktoza – co to jest, produkty zawierające laktozą. Dla kogo dieta bez laktozy?
Kiedy w organizmie występuje niedobór (brak lub obniżenie aktywności) enzymu…
Komosa ryżowa (quinoa) – właściwości, cena. Przepisy z komosy ryżowej
Komosa ryżowa jest uprawiana od ponad 5000 lat i należy…
Jagody goji – działanie, dawkowanie, opinie. Jak jeść jagody goji?
Owoce goji, których właściwości prozdrowotne znane są od tysięcy lat,…
Batony proteinowe – domowy przepis. Kiedy najlepiej jeść batony proteinowe
Batony proteinowe okazują się być ciekawym rozwiązaniem dla osób zabieganych,…
Wpływ nadmiaru cukru w diecie na stan skóry
Stan cery, zarówno wygląd, jak i odżywienie, zależą od jej…
Podroby – wartości odżywcze, przepisy. Czy podroby są zdrowe?
U jednych wywołują dreszcze obrzydzenia, innym cieknie ślinka na samą…
Potrawy z jarmużu. Jak przyrządzić jarmuż?
Jarmuż to dwuletnia roślina warzywna pochodząca od dzikiej kapusty. Już…
Mięso w diecie dziecka – rodzaje, przepisy. Co zrobić, gdy dziecko nie chce jeść mięsa?
Mięso zwierzęce stanowi ważny element w żywieniu dzieci i powinien…