Produkty spożywcze
Dzika róża – sok, herbata, wino, nalewka (przepisy). Kiedy zbierać owoce dzikiej róży?
Owoce dzikiej róży to najlepsze źródło witaminy C, ale także…
Karmienie piersią a jedzenie czekolady, miodu, ogórków kiszonych. Co można jeść?
Okres laktacji jest szczególnym czasem w życiu kobiety, w którym…
Orzeszki ziemne – solone, prażone, w ciąży. Czy orzeszki ziemne są zdrowe?
Orzeszki ziemne inaczej arachidowe lub fistaszki są jednymi z najpopularniejszych…
Sok pomidorowy – właściwości, wpływ na odchudzanie. Jak zrobić sok pomidorowy?
Pomidorowy sok jest prawdopodobnie najpopularniejszym, produkowanym warzywnym sokiem przecierowym. Można…
Śliwka – właściwości. Przetwory ze śliwek: kompot, nalewka, sok
Ze względu na bogactwo składników odżywczych śliwek nie powinno ich…
Jabłka na odchudzanie i zaparcia. Jabłka dla cukrzyka. Przepisy
Jabłka z uwagi na bogactwo naturalnych przeciwutleniaczy nadal pozostają cennym…
Sok z kiszonej kapusty – właściwości, wpływ na odchudzanie
Sok z kiszonej kapusty, charakteryzujący się specyficznym smakiem, niesie z…
Żurawina – uprawa, właściwości, działanie, przepisy. Żurawina w ciąży
Niepozorne małe kuleczki o ogromnym potencjale leczniczym. Mowa o żurawinie,…
Kapusta kiszona – właściwości i przepis. Co zrobić z kiszonej kapusty?
Doceniana i chętnie serwowana przez nasze babcie, dziś coraz rzadziej…
Pestki moreli gorzkiej – dawkowanie, skutki uboczne, opinie.
Gorzkie pestki moreli okrzyknięte zostały niedawno nowym lekarstwem na raka.…