Produkty spożywcze
Bakłażan – wartości odżywcze, przepisy. Jak przygotować bakłażana?
Bakłażana najlepiej kupować w sezonie, czyli od lipca do października.…
Śledzie – wartości odżywcze, właściwości, przepisy
Śledź cieszy się popularnością w Polsce. Mięso ryb jest dobrym…
Przetwory z czarnej porzeczki – sok, dżem, nalewka, wino. Przepisy
Lato to czas, w którym możemy korzystać z dobrodziejstw wielu…
Kefir – na odchudzanie i na oczyszczanie jelit. Jak zrobić kefir?
Kefir sprzyja walce ze zbędnymi kilogramami. Dlaczego jeszcze warto wypijać…
Czarna porzeczka – właściwości lecznicze. Liście i olej z czarnej porzeczki
Czarne porzeczki nie należą do najbardziej popularnych owoców. Mało kto…
Sok z aloesu – właściwości, działanie, na włosy. Jak zrobić sok z aloesu?
Aloes (aloe vera) ceniony od czasów starożytnych był nazywany przez…
Kaszki dla niemowląt – kukurydziana, ryżowa, jaglana. Od kiedy podawać kaszkę?
Kaszki zbożowe ze względu na swoją specyficzną konsystencję, stanowią przejściowy…
Bób – właściwości, wartości odżywcze, przepisy. Jak ugotować bób?
Bób to warzywo, na które sezon przypada na przełomie czerwca…
Ksylitol – właściwości, opinie. Czy ksylitol jest szkodliwy?
Na rynku można spotkać wiele syntetycznych oraz naturalnych zamienników cukru.…
Odchudzające właściwości kurkumy. Czy warto brać kurkumę w kapsułkach?
Kurkuma jest żółto-pomarańczową przyprawą, która jest znana i bardzo rozpowszechniona…