Produkty spożywcze
Przygotowanie szparagów – jak obierać, gotować, mrozić, podawać. Potrawy ze szparagów
Chcesz poznać smak szparagów, jednak nie wiesz jak zabrać się…
Skład i właściwości cukru waniliowego. Jak zrobić cukier waniliowy?
Cukier waniliowy to dziś produkt rzadko spotykany, praktycznie zupełnie wyparty…
Właściwości płatków owsianych i ich wpływ na odchudzanie. Przepisy z płatkami owsianymi
Płatki owsiane to produkt pełen wartościowych składników. Dlaczego warto docenić…
Właściwości mleka ryżowego, wskazania i przeciwwskazania do picia. Przepis na mleko ryżowe
Mleka roślinne ostatnimi czasy zyskały na popularności. Na pewno związane…
Działanie oleju krokoszowego. Czy olej z krokosza Barwierskiego jest dobry na włosy?
W obecnym czasie rozmaite oleje roślinne przeżywają swoisty renesans. Choć…
Właściwości zdrowotne i odchudzające soczewicy. Przepis na pasztet i zupę z soczewicy
Jakie składniki sprawiają, że soczewica wykazuje korzystne właściwości na zdrowie?…
Zdrowe przekąski dla dzieci – na co dzień, na urodziny, przepisy
Właściwie zaplanowane żywienie w okresie dzieciństwa, stanowi podstawy dla wyrobienia...
Jajko w diecie dziecka – wartości odżywcze, przepisy
Jaja są uznawane za żywność o wysokiej wartości odżywczej m.in.…
Amarantus – właściwości, olej, mąka, popping, przepisy
Jakie właściwości sprawiły, że amarantus został okrzyknięty “zbożem XXI wieku”?…