Produkty spożywcze
Hibiskus i jego rola w prewencji chorób
Hibiskus – narodowy kwiat Korei Północnej i Południowej, symbol Malezji,…
Tarnina – właściwości, rola w prewencji chorób, nalewka z tarniny
Właściwości tarniny od lat znajdują zastosowanie w procesie leczenia. Owoce…
5 powodów dla których warto jeść nasiona Chia
Niepozorne nasiona Chia zyskują na popularności i sięgają po nie…
Kiełki – jak i po co hodować własne kiełki
Kiełkowanie nasion to bardzo intensywny proces, w którym ogromną aktywnością…
Borówka amerykańska – wpływ na zdrowie i prewencję chorób
Prozdrowotne właściwości owoców borówki znane są już od tysięcy lat.…
Tapioka – właściwości, rola w diecie osób z problemami pokarmowymi, przepisy
Perłowe kuleczki tapioki coraz częściej goszczą na półkach naszych sklepów.…
Lucerna – właściwości zdrowotne, kiełki
Lucerna jest rośliną pastewną, którą powszechnie kojarzymy z żywieniem wyłącznie…
Nasiona chia czy siemię lniane – co lepsze?
Odkąd nasiona chia stały się popularne na naszym rynku wiele…
Olej kokosowy dla dzieci – czy można go podawać dzieciom?
Tłuszcze dostarczane dziecku wraz z pożywieniem, pełnią istotną rolę w…
Najlepsze dodatki do smoothie owocowych i warzywnych
Według najnowszych zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia, owoce i warzywa…