Sposób na to, by jeść i chudnąć jednocześnie!
Aktualizacja: 19 marca, 2021
Każdy chyba lubi jeść. Niestety wiele z naszych uczt, jakie sobie urządzamy, źle wpływają na naszą sylwetkę. Powodują nie tylko wyrzuty sumienia, ale także dodatkowe kilogramy. Czy można jeść bez ograniczeń i chudnąć? Można!
Jeść i chudnąć jednocześnie
To nie jest wcale kolejny slogan diety cud, która obiecuje idealną sylwetkę w 2 tygodnie. Pamiętajmy, że większość tego rodzaju diet kończy się efektem jojo, a zbyt szybki ubytek masy wcale nie jest zdrowy dla organizmu. Żeby uzyskać piękną sylwetkę wcale nie musimy się głodzić, wystarczy dobierać tak produkty, aby wspomóc nasze odchudzanie. Ważne, aby dostarczać sobie wszystkich niezbędnych składników odżywczych i zadbać o ujemny bilans kaloryczny.
Istnieje grupa produktów, która może Wam w tym pomóc! Tzw. dieta ujemnych kalorii zakłada spożywanie produktów, których spalenie przez organizm wymaga więcej kalorii niż one dostarczają. Dzięki temu jemy i spalamy jednocześnie, zachowując w ten prosty sposób ujemny bilans kaloryczny.
Do tych cudownych produktów należą głównie owoce takie jak: arbuz, ananas, grejpfrut, melon, a także warzywa jak brokuły, seler naciowy, ogórek, szparagi itd. Swoje dania możemy także wzbogacić o ostre przyprawy, które przyspieszą nasz metabolizm i zintensyfikują spalanie!