Opinie

  1. Jestem cukrzykiem od 22lat, jem masło normalnie, mam dobry wzrok i nie wyobrażam sobie jedzenia margaryny. Piekę ciasto z masłem i cukrem brzozowym . Cukrzycy dostałam w przeciągu roku po śmierci męża. Myślę, ze najgorszym zabójcą jest stres i brak ruchu.

  2. Przecież tłuszcze trans to tłuszcze uwodornione, są SZTUCZNE, więc jak mogą się znajdować w maśle?! Jest jeden tłuszcz trans, który występuje w naturze i jest ZDROWY – to CLA. W margarynach są te złe i sztuczne transy, które rozkładają się dwa lata i skracają życie naszych komórek! Nie wprowadzajcie ludzi w błąd.

    1. Tłuszcze trans są w dużym stopniu sztuczne (otrzymywane w wyniku częściowego uwodorniania naturalnych tłuszczów roślinnych), ale w niewielkich ilościach występują również w naturze, w mięsie oraz mleku i produktach powstających z przetwarzania mleka. W związku z małą ilością naturalnych tłuszczów trans, autor poleca wybierać masło zamiast margaryny.

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *