Produkty spożywcze
Zalety i wady suszonych owoców – bomba witamin czy pustych kalorii
Dla jednych – skoncentrowane źródło witamin i mikroelementów utrwalone w…
Owsianka – najlepsze śniadanie w okresie jesienno-zimowym
Płatki owsiane są pod względem wartości odżywczych idealnym produktem śniadaniowym.…
Natka pietruszki – właściwości, wartości odżywcze, przechowywanie i zastosowanie
Wszystkim znana, ale często niedoceniana i zapomniana w codziennej diecie.…
Zielona papryka – właściwości, wartości odżywcze, witaminy i przepis
Dzisiaj skupimy się na papryce zielonej, która stanowi doskonałe źródło…
Wafle ryżowe – produkcja, wartości odżywcze, zalety oraz wady
Wafle ryżowe to synonim zdrowej przekąski, dobry element zbilansowanej diety…
Mąka pszenna i żytnia – typy i możliwości ich wykorzystania
Stojąc przed sklepową półką pełną prostokątnych, papierowych paczuszek wypełnionych zmielonymi…
Mąka – zawartość węglowodanów, białek, tłuszczów, witamin i substancji mineralnych
Mąka otrzymywana jest z przemiału samego bielma lub całego ziarna.…
10 zastosowań oleju kokosowego – przydatny nie tylko w kuchni
Zapewne już wielokrotnie mieliście okazję przekonać się o cudownych właściwościach…
Kapusta czerwona – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie
Kapusta jako królowa warzyw jest nie tylko zdrowa i pełna…
Suszone śliwki – wartości odżywcze, działanie, rodzaje oraz przechowywanie
Śliwka to jeden z najczęściej spotykanych drzew w polskich sadach.…