Produkty spożywcze
Śliwka – charakterystyka, odmiany, właściwości
Owoce są nie tylko smaczne, ale dostarczają naszemu organizmowi wiele…
Pasteryzacja a sterylizacja produktów żywnościowych
Obok substancji chemicznych, metod próżniowych czy użycia naturalnych kwasów fermentacyjnych…
Ciepłe napoje na jesienno-zimowe wieczory
Przegląd, najbardziej popularnych i tych mniej, rodzajów kaw i herbat.…
Jęczmienna, orkiszowa, żołędziowa i z cykorii, czyli rodzaje kawy bezkofeinowej
Dla osób z nietolerancją, dzieci oraz kobiet w ciąży, a…
Kiełki – rodzaje, zastosowanie, wartości odżywcze i zalety ich spożywania
Te bardzo młode stadia rozwoju roślin są magazynem ogromnej ilości…
Ketchup – skład dobrej jakości produktu
Jego historia sięga aż Chin, gdzie w dawnych czasach służył…
Kapusta kiszona a kapusta kwaszona – różnice i właściwości
Dowiedz się, jak odróżnić kapustę kiszoną od jej gorszego zamiennika…
Domowe alkohole – rozgrzewają i leczą
Wśród domowych przetworów warto zwrócić uwagę również na domowe alkohole.…
Wpływ picia kawy na wyniki sportowe
Kofeina zawarta między innymi w kawie jest jednym z podstawowych…