Produkty spożywcze
Kapusta – odmiany, właściwości, gotowanie i zastosowanie
Kapusta towarzyszy ludziom już od starożytności, gdzie była uznawana za…
Marchew – odmiany, wartości odżywcze oraz właściwości
Ten tani składnik wielu popularnych dań jest również magazynem cennych…
Cykoria – wartości odżywcze, właściwości i zastosowanie
Cykoria już od czasów starożytnych stosowana jest jako roślina lecznicza.…
Sukraloza – właściwości, skutki uboczne i zastosowanie
Konsumenci nie są w pełni przekonani co do pozytywnego oddziaływania…
Erytrol – występowanie, otrzymywanie, właściwości i zastosowanie
Lepsza alternatywa dla cukru, czy szkodliwy dla zdrowia słodzik? Poznajcie…
Buraki – skład, właściwości i ich wpływ na wyniki sportowe
Te niepozorne bulwy o ciemnoczerwonym kolorze mogą wpłynąć na poprawę…
Droga przez mąkę, czyli o rzadko używanych rodzajach mąk i ich zastosowaniu
Jakiej mąki używacie w swojej kuchni? W artykule znajdziecie porady,…
Piwo – podział, gatunki i etapy produkcji
W polskiej historii o piwie po raz pierwszy wspomina się…
Pij zieloną herbatę a nie zapomnisz!
Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Bazylei wykazały pozytywne oddziaływanie zielonej…
Śliwka – charakterystyka, odmiany, właściwości
Owoce są nie tylko smaczne, ale dostarczają naszemu organizmowi wiele…