Produkty spożywcze
Kasztany jadalne – właściwości, wartości odżywcze i przepisy
Kasztany nie wszystkim kojarzą się jako opcja dania czy przekąski.…
Olejek ze słodkich migdałów – skład oraz zastosowanie w kuchni oraz kosmetyce
Podobnie jak surowiec, z którego powstał, olej ze słodkich migdałów…
Zawartość “zdrowej” lodówki, czyli sztuka kupowania i wykorzystywania żywności
Wyposażona w zdrowe produkty lodówka jest kluczem do sukcesu i…
Zanieczyszczenie ryb metalami ciężkimi – przyczyny i wpływ na zdrowie
Ryby są niezbędne w naszej diecie. Dostarczają wielu składników odżywczych,…
Domowe drinki i koktajle energetyczne
Nie od dziś wiadomo, że napoje energetyczne nie są zbyt…
Patison – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie warzywa o ciekawym kształcie
W naszym klimacie patison nie jest warzywem trudnym do uprawy,…
Mięso z probówki, czyli produkcja, wady i zalety mięsa wyhodowanego w laboratorium
Jedną z możliwości wykorzystania rozwoju technologicznego w spełnianiu potrzeb ludności…
Margaryna roślinna – skład, substancje dodatkowe i rodzaje
Margaryna w Polsce stosowana jest jako tańszy zastępnik masła lub…
Hummus – właściwości, wartości odżywcze i przepis
Pasta z ciecierzycy z dodatkiem czosnku, soku z cytryny, oliwy…