Produkty spożywcze
Napoje funkcjonalne, czyli różnice pomiędzy napojami izotonicznymi i energetycznymi
Cztery opisy – cztery rodzaje napojów. Każdy sprawdzi się najlepiej…
Kawa – skuteczna w walce z cukrzycą!
Dobra wiadomość dla amatorów kawy. Duńscy naukowcy zidentyfikowali związki, dzięki…
Różnice pomiędzy napojem hipotonicznym, izotonicznym i hipertonicznym
Podstawową funkcją napojów hipotonicznych, izotonicznych i hipertonicznych, nie jest jedynie…
Wegańska droga mleczna, czyli krótki przewodnik po rodzajach mleka roślinnego
Mleko roślinne to produkt powstały z nasion lub orzechów, przez…
Cała prawda o dżemie, konfiturze, powidłach oraz marmoladzie
Wybierając przetwory owocowe warto wiedzieć co powinno, a co nie…
Zbożowe płatki: zwykłe, górskie i błyskawiczne – różnice i właściwości
Płatki zbożowe – nazwa na pozór jednoznaczna, jednak stosowana w…
Kolendra – właściwości, przechowywanie i zastosowanie
Niewiele osób zdaje sobie sprawę, że oprócz zastosowań kulinarnych kolendra…
Anyż – właściwości, zastosowanie, ciekawostki
Anyż to jedna z przypraw, obok cynamonu czy goździków, której…
Zacznij swój dzień od szklanki wody z cytryną!
Początek dnia to dla naszego organizmu bardzo ważny moment. Zależy…
Kardamon – właściwości i zastosowanie aromatycznego afrodyzjaku
Kardamon wykorzystywany jest w Indiach jako kluczowa przyprawa do potraw…