Produkty spożywcze
Sok z pokrzywy i jego wpływ na zdrowie
Pokrzywa zwyczajna jest rośliną bardzo łatwo dostępną w Polsce. Można…
Tagatoza – właściwości, wpływ na zdrowie, zastosowanie, cena
Tagatoza to mało znany i rzadko wykorzystywany zamiennik cukru. Mimo…
Aronia – właściwości, zastosowanie, wpływ na zdrowie
Żywność, która ma najlepszy wpływ na zdrowie człowieka zyskała miano…
Ekstruzja i ekspandowanie zbóż – czy ekspandowany amarantus jest lepszy?
Rozwój technologii spożywczych z roku na rok posuwa się naprzód…
Teff – właściwości, mąka, płatki, cena, przepisy
Każdy z nas poszukuje żywności idealnej… żywności, której skład spełniałby…
Czosnek niedźwiedzi – czym się różni od zwykłego czosnku?
Pierwszym pokarmem, po który sięgają budzące się z zimowego snu…
Oczyszczanie organizmu z kaszą jaglaną
Szczególnie wysoki potencjał oczyszczający organizm posiada kasza jaglana, która od…
Mięso białe i czerwone – klasyfikacja, wartości odżywcze, wpływ na zdrowie
Mięso należy do grupy produktów pochodzenia zwierzęcego. Wyróżnia się mięso…
Otręby a płatki owsiane – różnice, zastosowanie
Czy wiesz, czym różnią się płatki od otrębów owsianych? Czy…
Mleko ryżowe – w ciąży, podczas karmienia, dla niemowląt i dzieci
Sięgamy coraz częściej po napoje roślinne, których przykładem może być…