Produkty spożywcze
Biała a czerwona kapusta – różnice, wpływ na zdrowie, przepisy
Kapusta jest jednym z najchętniej spożywanych warzyw w Polsce. Gości…
Pieczywo chrupkie czy tradycyjne – które lepsze?
Pieczywo chrupkie to niemal symbol zdrowego odżywiania. Skąd wziął się…
Syrop z agawy – słodki sposób na odchudzanie
Syrop kojarzy się z czymś bardzo słodkim i raczej niesprzyjającym…
Naturalne zamienniki cukru – stewia, ksylitol, miód, syrop z agawy, lukrecja
W celu zapobiegania występowania wielu schorzeń technolodzy żywności opracowali zamienniki…
Cytryniec chiński – właściwości, zastosowanie, działanie, cena
Stres i choroby serca – to dwie pierwsze przyczyny zgonów…
Gluten – źródła, uczulenie, produkty bezglutenowe
Gluten a wraz z nim pszenica ostatnio zyskują złą sławę.…
Jiaogulan – właściwości, zastosowanie, herbata, cena
Jiaogulan jest rośliną od lat stosowaną w medycynie chińskiej. Najczęściej…
Owoce jagodowe i ich wpływ na zdrowie. Różnice pomiędzy borówką amerykańską a jagodą
Owoce jagodowe – uwielbiane przez małych i dużych. Jakie korzyści…
Makaron shirataki – skład, wpływ na odchudzanie, skutki uboczne, cena
Niskokaloryczny, beztłuszczowy, niskowęglowodanowy, bezglutenowy… wydawać by się mogło, iż makaron…
Herbata ziołowa – mięta, herbata z pokrzywy, czystek, herbata z konopi
Herbaty ziołowe dostępne są niemalże w każdym sklepie oraz aptece.…