Produkty spożywcze
Biała rzepa – właściwości, zastosowanie, przepisy
Wyróżniamy rzepę czarną i białą. Obie cechuje wiele podobnych wartości…
Miód nostrzykowy – składniki, właściwości oraz zastosowanie
Miód nostrzykowy – mniej popularny niż inne miody, lecz również…
Nierafinowany olej palmowy – właściwości, skład i zastosowanie
Olej palmowy najczęściej spożywamy w formie bardzo oczyszczonej, czyli przetworzonego…
Salak – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie wężowego owocu
Niewielki owoc, którego miąższ pokryty jest twardą skórką wyglądającą jak…
Złote mleko, czyli właściwości zdrowotne napoju na bazie kurkumy
W dawnych czasach, królowie i damy dworu posiadały złote atrybuty…
Tamarillo – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie pomidora drzewiastego
W sklepach warzywno-owocowych możemy dostać coraz więcej egzotycznych produktów, sprowadzanych…
Miód pitny – właściwości, rodzaje oraz przepis
Miód pitny to najstarszy napój alkoholowy w Europie środkowej oraz…
Miód rzepakowy – skład, właściwości i zastosowanie
Polska to jeden z krajów przodujących w pozyskiwaniu miodu. W…
Pierzga pszczela – właściwości, pozyskiwanie, dawkowanie i zastosowanie
Produkty wytwarzane przez pszczoły od dawna słyną z wysokiej wartości…
Prawdziwy czy sztuczny – jak rozpoznać miód i nie dać się oszukać
Miód jest surowcem naturalnym wytwarzanym przez pszczoły Apis mellifica z…