Produkty spożywcze
Produkty kokosowe – kokos, mleczko, olej, tłuszcz, woda
Produkty kokosowe charakteryzują się ciekawym tropikalnym smakiem oraz wyjątkowym aromatem,…
Cukier waniliowy a cukier wanilinowy – różnice i wpływ na zdrowie
Czy zwracasz uwagę na to, jaki cukier kupujesz – waniliowy…
Acerola – właściwości, witamina C, sok
Malpighia emarginata, czyli Acerola. O tym dlaczego jej owoce są…
Jarmuż – właściwości, wartości odżywcze, przepisy
Kilka słów o jarmużu – nowe doniesienia o starej jak…
Napoje bezlaktozowe – napój kokosowy, migdałowy, ryżowy, orkiszowy
Napoje bezlaktozowe bazujące na orzechach, zbożach lub strączkach, stanowią dobrą…
Metoda BLW – zalety, wady, przepisy
Wspólny stół, wspólny posiłek, rodzina… są to szczególnie ważne aspekty…
Dereń – uprawa, właściwości, nalewka
Większa świadomość konsumentów oraz wyższy poziom wiedzy sprawia, że chętniej…
Przyprawy w diecie dzieci – rola, przyprawy zalecane i niezalecane
Sądzę, że chętnie łączymy różne przyprawy, aby posiłki były smaczne,…
Ocet balsamiczny – właściwości, zastosowanie, przepisy
Ocet spirytusowy, ocet winny, jabłkowy czy też balsamiczny. Każdy z…
Najlepsza pora na kawę – kiedy najbardziej nas pobudzi?
Wielu Polaków rozpoczyna dzień od kubka kawy, który towarzyszy śniadaniu…