Produkty spożywcze
Jak sprawdzić czy jajko jest świeże? Jak przechowywać jajka?
Jest kilka metod oceny świeżości jaj. Pierwszą jest sprawdzenie daty…
Janginizacja – co to jest? Janginizacja owoców. Przepisy
Nic tak nie cieszy w zimne popołudnia, gdy za oknem…
Truskawki – odmiany, indeks glikemiczny, kalorie. Czy truskawki tuczą?
Truskawki od wieków cieszą się ogromną popularnością nie tylko ze…
Koktajl energetyczny – na śniadanie, przed treningiem. Przepisy
Picie koktajli w Polsce w ostatnim czasie cieszy się dużą...
Warzywa gotowane na parze – garnek do gotowania na parze. Jakie warzywa gotować na parze?
Codziennie miliony osób przygotowują posiłki we własnych domach, restauracjach czy...
Cielęcina – właściwości. Cielęcina dla dziecka. Jak przyrządzić cielęcinę?
Cielęcina w polskich domach występuje bardzo rzadko, ponieważ mięso to…
Pestka z awokado – właściwości. Czy pestka z awokado jest trująca, co z nią zrobić?
Zdecydowana większość osób, u których awokado gości w codziennej diecie,…
Trufle – właściwości. Jak smakują trufle? Ile kosztują i gdzie rosną trufle?
Jeden z najdroższych produktów na świecie – trufla ma w…
Wołowina – części, wartości odżywcze, przepisy. Czy wołowina jest zdrowa?
Wołowina jest mięsem uznawanym za szlachetne. Łatwo ją rozpoznać po...
Co to jest anchois? Właściwości anchois, gdzie je kupić, przepisy
Rozwój handlu produktami spożywczymi między krajami europejskimi przyczynił się do…