Produkty spożywcze
Topinambur – uprawa, właściwości, smak, indeks glikemiczny, przepisy. Jak przyrządzić topinambur?
Topinambur – inaczej zwany karczochem jerozolimskim – nie każdemu jest…
Majonez – skład. Majonez light, wegański. Jak się robi majonez?
Majonez – można go lubić lub nie, jednak nigdy nie…
Wątróbka drobiowa – właściwości, odchudzanie, przepis. Jak przygotować wątróbkę drobiową?
Wątróbkę drobiową, podobnie jak inne podroby, charakteryzuje specyficzny smak i…
Smalec – właściwości. Czy smalec jest zdrowy? Jak zrobić domowy smalec?
Smalec kojarzony z dietą aterogenną zasobną w tłuszcz. W ostatnim…
Sok i nalewka z limonki. Właściwości limonki. Czym różni się limonka od cytryny?
Cytrusy są grupą roślin, która charakteryzuje się szerokim zróżnicowaniem cech…
Właściwości, smak i indeks glikemiczny pomelo. Jak rośnie i jak jeść pomelo?
Pomelo – pomarańcza olbrzymia – zawdzięcza nazwę rozmiarowi swoich owoców.…
Brzoskwinia zwyczajna – właściwości. Przetwory z brzoskwiń
Brzoskwinia należy do owoców pestkowych. Ich sezon w naszym kraju…
Suszona wołowina – przepis. Gdzie kupić suszoną wołowinę?
Suszona wołowina, czyli wysokobiałkowa przekąska z długim terminem ważności do…
Soki warzywne – z wyciskarki czy z sokowirówki? Soki warzywne a odchudzanie
Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie rekomenduje 5 porcji owoców...
Persymona – jak jeść, gdzie kupić, przepisy
Persymona to owoc stosunkowo mało znany w naszej kuchni. Jego…