Produkty spożywcze
Truskawki a cukrzyca, ciąża, odchudzanie. Uczulenie na truskawki
Zbliża się lato, a wraz z nim sezon na truskawki.…
Awokado – właściwości. Jak rozpoznać dojrzałe awokado? Jak przyspieszyć jego dojrzewanie?
Persea americana, czyli smaczliwka, jest jednym w najbardziej wartościowych owoców…
Ogórki małosolne – właściwości. Ogórki kiszone a małosolne. Jak zrobić ogórki małosolne?
Kiszenie jest jednym z najbardziej wartościowych sposobów na konserwację żywności.…
Szczaw – właściwości, przepisy. Szczaw w ciąży
Szczaw ceniony jest na świecie od najdawniejszych lat. Wykorzystywany jest…
Mrożone owoce, warzywa, mięso – jak mrozić? Jak szybko rozmrozić mięso?
Mrożenie produktów spożywczych jest świetnym sposobem przedłużania ich trwałości i…
Papaja – właściwości, przepisy. Jak jeść papaję?
Papaja jest owocem charakterystycznym dla klimatu tropikalnego. Owoc znany również…
Mąka ryżowa – cena, przepisy. Jak zrobić mąkę ryżową?
Ile kosztuje mąka z ryżu? Do jakich potraw się nadaje?…
Cukry redukujące – właściwości i źródła
Czym się charakteryzują cukry redukujące? Ich przykłady oraz źródła.
Fioletowe ziemniaki – cena, gdzie kupić, przepisy
Fioletowe ziemniaki to nowinka na polskim rynku. Niewiele osób wie,…
Masło z awokado zamiast masła? Jak zrobić masło z awokado?
Awokado to nietypowy owoc o cennym składzie, który jest dobrą…