Produkty spożywcze
Olej arachidowy – właściwości lecznicze i zastosowanie w kosmetyce
Olej arachidowy to produkt niezwykle aromatyczny i szeroko stosowany w…
Lody a sorbet – czym się różnią? Jak zrobić sorbet?
Lody należą do bardzo smacznych i atrakcyjnych deserów, szczególnie gdy…
Chałwa – skład, właściwości, przepis. Czy chałwa jest zdrowa?
Z czego zrobiona jest chałwa? Dowiedz się, jak wpływa na…
Imbir kandyzowany – właściwości. Jak kandyzować imbir?
Imbir kandyzowany to dodatek, którym możemy wzbogacić nasze dania. Zapewne…
Wędliny tradycyjne i dojrzewające. Jak przechowywać wędliny?
Okres przygotowań do świąt czy to Wielkiej Nocy czy Bożego…
Paluszki krabowe – skład, cena, przepisy
Zgodnie z zaleceniami zdrowego żywienia ryby oraz owoce morza stanowią…
Płatki kukurydziane – skład. Czy płatki kukurydziane są zdrowe?
Poznaj skład płatków śniadaniowych Cornflakes. Czy płatki kukurydziane to dobry…
Grzyby mun – właściwości, przygotowanie, przepisy
Grzyby mun od wielu lat dostępne są na polskim rynku.…
Czeremcha – właściwości i zastosowanie w ziołolecznictwie. Przetwory z czeremchy
Czeremcha pospolita rośnie w niemal całej Polsce. Mimo że nie…
Marcepan – skład, właściwości, przepisy. Jak zrobić marcepan?
Z czego składa się marcepan? Czy marcepan jest zdrowy oraz…