Produkty spożywcze
Liczi – właściwości, przepisy. Jak rośnie i jak jeść liczi?
Liczi to coraz bardziej rozpoznawalny, tropikalny owoc wielkości orzecha włoskiego,…
Borówka brusznica – właściwości, przepisy
W dobie tanich produktów typu fast food i gotowych dań,…
Kapusta biała – właściwości, sok z białej kapusty. Co można zrobić z białej kapusty?
Kapusta jest jednym z najważniejszych warzyw uprawnych w Polsce. Jakie…
Aquafaba – działanie, przepisy. Jak przygotować aquafabę?
Wraz z rozpowszechnieniem wszelkich diet eliminacyjnych wzrosła ilość i powszechność…
Suszone banany – właściwości, kalorie. Czy suszone banany są zdrowe?
Banany są popularnym produktem spożywczym, są bardzo smaczne i dostępne…
Semolina – co to jest, właściwości. Makaron i mąka z semoliny
Semolina jest surowcem służącym do przygotowania kasz oraz makaronów. Produkty…
Jakie wartości odżywcze posiadają melony? Jakie są rodzaje melonów? Przepisy z melonem
Melon, owoc zaliczany do rodziny dyniowatych, oprócz pysznego smaku przypominającego…
Liść i owoc borówki czernicy – właściwości, zastosowanie
Borówkę czernicę w sezonie (od czerwca do września) bez trudu…
Czy mięso jest zdrowe? Czym zastąpić mięso?
Mięso to źródło białka i wielu innych składników odżywczych. Jednak…
Właściwości popcornu. Czy popcorn jest zdrowy? Czy popcorn tuczy?
Czy popcorn musi być niezdrowy? Sprawdź, jak wpływa na organizm…