Przepis na tropikalne szaszłyki
Sezon grillowy nadal trwa, więc pora na pożywne oraz smaczne szaszłyki tropikalne. Jest to idealne danie dla wszystkich wielbicieli łączenia smaku słodkiego i ostrego.
Przepis na 10 szaszłyków
Pierś z kurczaka – podwójna pierś
Ananas – 1/2 sztuki
Papryka zielona – 1 sztuka
Cebula – 2 sztuki
Czosnek – 2 ząbki
Oliwa z oliwek – 2 łyżki
Cytryna – sok z 1/2 sztuki
Sposób przygotowania:
Oliwę mieszamy z przyprawami, sokiem z cytryny oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem, a następnie obtaczamy pokrojone w kostkę mięso. Pierś odstawiamy na 30 minut do lodówki. Obranego ze skóry ananasa oraz paprykę kroimy w kostkę. Cebulę siekamy w grube plastry. Na patyczki nabijamy na przemian wszystkie składniki. Szaszłyki grillujemy około 20 minut. Możemy je przyrządzić na patelni grillowej, w piekarniku lub na grillu ogrodowym. Podajemy posypane drobno posiekaną pietruszką.
Smacznego !