Przepis na tropikalne szaszłyki

16 18 20

Sezon grillowy nadal trwa, więc pora na pożywne oraz smaczne szaszłyki tropikalne. Jest to idealne danie dla wszystkich wielbicieli łączenia smaku słodkiego i ostrego.

Składniki

Przepis na 10 szaszłyków

Pierś z kurczaka  – podwójna pierś

Ananas – 1/2 sztuki

Papryka zielona – 1 sztuka

Cebula – 2 sztuki

Czosnek – 2 ząbki

Oliwa z oliwek – 2 łyżki

Pietruszka liście

Cytryna – sok z 1/2 sztuki

Oregano

Bazylia

Tymianek

Ostra papryka

Curry

P1100097

Sposób przygotowania:

Oliwę mieszamy z przyprawami, sokiem z cytryny oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem, a następnie obtaczamy pokrojone w kostkę mięso. Pierś odstawiamy na 30 minut do lodówki. Obranego ze skóry ananasa oraz paprykę kroimy w kostkę. Cebulę siekamy w grube plastry. Na patyczki nabijamy na przemian wszystkie składniki. Szaszłyki grillujemy około 20 minut. Możemy je przyrządzić na patelni grillowej, w piekarniku lub na grillu ogrodowym. Podajemy posypane drobno posiekaną pietruszką.

P1100107

Smacznego !

Oceń mnie
4.2/5. Oddano 11 głosy.
ponad miesiąc temu
Skomentuj Dodaj opinię