Przepis na wegańskie ciasto dyniowe

przepis na wegańskie ciasto dyniowe
To jest łatwe Idealne na Podwieczorek
🕣 < 1 min czytania

Dynia posiada wiele prozdrowotnych właściwości, więc warto ją dodać do naszego menu szczególnie teraz, gdy sezon na dynię w pełni. Wegańskie ciasto dyniowe to moja propozycja na idealny na jesienną słotę deser.

Składniki
🕣 < 1 min czytania

Płatki owsiane, 1/2 szklanki

mąka ryżowa, 1/2 szklanki

Mąka migdałowa, 1/3 szklanki

Mąka kokosowa, 1/3 szklanki

mąka jaglana, 1/3 szklanki

proszek do pieczenia, 2 łyżeczki

Cynamon, 1 łyżeczka

Len mielony, 2 łyżeczki

Ksylitol, 1/2 szklanki

mleko migdałowe, 1/2 szklanki

Dynia, puree, 1 szklanka

Orzechy włoskie, 1 garść

0/5 (0 Reviews)

Przepis na wegańskie ciasto dyniowe

Jak przygotować wegańskie ciasto dyniowe?

  1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
  2. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia.
  3. Płatki owsiane rozdrobnić za pomocą robota kuchennego.
  4. Płatki owsiane dodać wraz ze wszystkimi suchymi składnikami do miski, wymieszać.
  5. Orzechy posiekać.
  6. Do miski dodać wszystkie mokre składniki, dokładnie wymieszać.
  7. Przełożyć masę do keksówki, włożyć do piekarnika
  8. Piec ok. 30 min, do tzw. suchego patyczka.
  9. Wyjąć z piekarnika, ostudzić.

Smacznego!

Uwaga, ciasto po upieczeniu jest wilgotne w środku a chrupiące na zewnątrz.

 

Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.

 

 

Zapraszam na mój Fanpage Pomorzanka na Kujawach 

0/5 (0 Reviews)
Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
1.3/5 - (3 głosów)
Autor artykułu:
Marzena Kapucka , Miłośniczka zdrowego stylu życia, zapalona rowerzysta, mieszkanka Bydgoszczy ale sercem na Pomo
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *