Przepis na wegańskie ciasto dyniowe

Dynia posiada wiele prozdrowotnych właściwości, więc warto ją dodać do naszego menu szczególnie teraz, gdy sezon na dynię w pełni. Wegańskie ciasto dyniowe to moja propozycja na idealny na jesienną słotę deser.
Płatki owsiane, 1/2 szklanki
mąka ryżowa, 1/2 szklanki
Mąka migdałowa, 1/3 szklanki
Mąka kokosowa, 1/3 szklanki
mąka jaglana, 1/3 szklanki
proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
Cynamon, 1 łyżeczka
Len mielony, 2 łyżeczki
Ksylitol, 1/2 szklanki
mleko migdałowe, 1/2 szklanki
Dynia, puree, 1 szklanka
Orzechy włoskie, 1 garść
Jak przygotować wegańskie ciasto dyniowe?
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
- Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia.
- Płatki owsiane rozdrobnić za pomocą robota kuchennego.
- Płatki owsiane dodać wraz ze wszystkimi suchymi składnikami do miski, wymieszać.
- Orzechy posiekać.
- Do miski dodać wszystkie mokre składniki, dokładnie wymieszać.
- Przełożyć masę do keksówki, włożyć do piekarnika
- Piec ok. 30 min, do tzw. suchego patyczka.
- Wyjąć z piekarnika, ostudzić.
Smacznego!
Uwaga, ciasto po upieczeniu jest wilgotne w środku a chrupiące na zewnątrz.
Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.
Zapraszam na mój Fanpage Pomorzanka na Kujawach
Opinie
wyłącz pisanie odpowiedziTwoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.
Już za 20zł ! Tabela zamienników GRATIS !