Frytki z batatów

To jest łatwe!
porcji: 1
Propozycja dla wszystkich wielbicieli frytek. Tym razem w mniej kalorycznej i zdrowszej od tradycyjnej wersji. Doskonała przekąska lub dodatek do dania głównego.
Składniki
Bataty 2 sztuki
Olej rzepakowy 2 łyżki
Sól szczypta
Pieprz czarny szczypta
Zioła prowansalskie szczypta
Sposób przygotowania
Bataty obrać ze skórki, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w słupki, przełożyć do miski. Dodać olej z przyprawami. Całość dokładnie wymieszać. Blaszkę pokryć papierem do pieczenia, wyłożyć bataty. Piec około 25 minut w 220 stopniach C. Podawać na gorąco.
Smacznego !
Oceń mnie
3.5/5.
Oddano 13 głosy.
mgr Magdalena Borowiec,
ponad miesiąc temu
Skomentuj
Dodaj opinię
Opinie
wyłącz pisanie odpowiedziTwoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.
Kup dietę już teraz !
Już za 20zł ! Tabela zamienników GRATIS !
Już za 20zł ! Tabela zamienników GRATIS !