Chłodnik z rzodkiewką i ogórkiem

To jest łatwe porcji: 2
🕣 < 1 min czytania

Nastała letnia pora, dlatego warto przygotować lekkie danie na zimno, czyli chłodnik z rzodkiewką i ogórkiem. Jest to prosta, szybka w przygotowaniu przystawka, którą w łatwy sposób możecie zapakować i wypić poza domem.

13406851_1182207818491803_5541888348508430709_n

Składniki
🕣 < 1 min czytania

Ogórek 1 sztuka

Czosnek 2 ząbki

Szczypiorek

Rzodkiewka – 1 pęczek

Kefir – 600g

Pieprz czarny

Sól

13339620_1182207975158454_178289206037726903_n

Sposób przygotowania

Ogórka obrać ze skórki, a następnie zetrzeć na tarce. Rzodkiewkę bardzo drobno pokroić. Do kefiru dodać rzodkiewkę, ogórka oraz wyciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić szczyptą soli i pieprzem. Całość wymieszać, schłodzić. Podawać na zimno z posiekanym szczypiorkiem.

13335324_1180774528635132_1856898701_n

Smacznego !

Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
1/5 - (1 głosów)
Autor artykułu:
mgr Magdalena Borowiec
mgr Magdalena Borowiec , Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Ukończyła studia magisterskie na wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu, ze specjalnością ”Dietetyka w specyficznych potrzebach żywieniowych".
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *