Roladki z kurczaka ze szparagami

To jest średnie porcji: 2
🕣 < 1 min czytania

Nadszedł wyczekiwany przeze mnie sezon na szparagi, dlatego dzisiaj proponuję Wam danie główne z ich wykorzystaniem. Roladki z kurczaka ze szparagami, czyli smaczne, pożywne, wiosenne danie.

Składniki
🕣 < 1 min czytania

Pierś z kurczaka 300 g

Szparagi 4 sztuki

Ser Mozzarella 1 opakowanie – (120 g)

Olej rzepakowy 1 łyżka

Pietruszka liście

Ostra paprykaKurkumaOregano

Sól – szczypta

0/5 (0 Reviews)

P1010701

Sposób przygotowania

Szparagi obrać ze skórki, odciąć końcówki. W wysokim garnku zagotować wodę, włożyć szparagi, gotować 15 minut. Pierś z kurczaka podzielić na podłużne kawałki, lekko rozbić tłuczkiem, a następnie przyprawić ostrą papryką, kurkumą, oregano oraz szczyptą soli. Na mięsie ułożyć pokrojone na kawałki szparagi, zwinąć roladkę (połączyć wykałaczkami). Roladki lekko podsmażyć na patelni grillowej, a następnie umieścić w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem. Na wierzchu ułożyć plastry sera Mozzarella. Zapiekać około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Roladki podawać na gorąco posypane posiekaną pietruszką.

P1010707

P1010728

Smacznego !

0/5 (0 Reviews)
Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
Oceń artykuł
Autor artykułu:
mgr Magdalena Borowiec
mgr Magdalena Borowiec , Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Ukończyła studia magisterskie na wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu, ze specjalnością ”Dietetyka w specyficznych potrzebach żywieniowych".
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *