Deser jogurtowy z owocami leśnymi
Kto ma ochotę na szybką w przygotowaniu, smaczną oraz pożywną przekąskę ? Polecam Wam deser jogurtowy z owocami leśnymi i posypką owsianą z miodem. Idealnie nada się na drugie śniadanie, które możecie zabrać ze sobą do pracy lub do szkoły, a także na niedzielny podwieczorek spędzony w gronie rodziny, czy przyjaciół.
Jogurt naturalny „Grecki” 250 g
Płatki owsiane 6 łyżek
Słonecznik 2 łyżki
Migdały 6 sztuk
Miód 2 łyżeczki
Owoce leśne (mrożone) 200 g
Sposób przygotowania
Płatki owsiane, posiekane migdały oraz słonecznik podprażyć na suchej patelni, a następnie dodać łyżeczkę miodu, całość dokładnie wymieszać. Mrożone owoce zagotować, na koniec dodać łyżeczkę miodu i wymieszać. W kubu warstwami umieścić jogurt grecki, owsianą posypkę i owoce. Opcjonalnie dla osób chorych na cukrzycę miód można zastąpić ksylitolem.
Smacznego !