Porady żywieniowe
Wody lecznicze – rodzaje. Leczenie wodą
Wody lecznicze, pite systematycznie wspomagają leczenie lub całkowicie eliminują różne…
Niedobór żelaza – objawy skutki, dieta. Jak uzupełnić niedobór żelaza?
Żelazo to pierwiastek należący do mikroelementów, który jest niezbędnym składnikiem…
Tłuszcze – nasycone i nienasycone, MCT i trans. Jaka jest rola tłuszczów w organizmie?
Tłuszcz – niezbędny i jednocześnie niebezpieczny. O tym jak dobierać…
Węglowodany – ich rola, podział na proste i złożone. W czym jest najwięcej węglowodanów?
Są podstawą naszej diety i spożywamy je w najróżniejszych postaciach.…
Chrom – objawy niedoboru i suplementacja. Właściwości odchudzające chromu
Chrom to mikroelement, którego właściwości zdrowotne zostały odkryte podczas badań…
Acerola – źródło naturalnej witaminy C
Źródłem tej witaminy są produkty roślinne, przede wszystkim owoce jagodowe…
6 sposobów na zwiększenie przyswajalności białka
Niestety wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego, że…
Tłuszcze roślinne i zwierzęce – które zdrowsze?
Choć gdzieniegdzie nadal słychać głosy gloryfikujące tłuszcze zwierzęce, przedstawimy dziś…
Błonnik w diecie dziecka – rola, źródła pokarmowe
Błonnik pokarmowy zaliczany jest do grupy węglowodanów opornych na działanie...
Białko roślinne i zwierzęce – które lepsze?
Ze względu na rolę aminokwasów dostarczanych z dietą w metabolizmie…