Śledzie w sosie musztardowym

To jest łatwe porcji: 5
🕣 < 1 min czytania

Szukacie pomysłu na świąteczne potrawy, które będą sprzyjały Waszej dotychczasowej diecie? Mam dla Was pierwszą propozycję  jaką jest śledź w sosie musztardowym. Smaczna przekąska, które może zagościć na Waszych wigilijnych stołach.

p1040568

Składniki
🕣 < 1 min czytania

Śledź (Matias) 500 g

Mleko 2% 1 szklanka

Jogurt naturalny 2% 200 g

Musztarda (z gorczycą) 2 łyżki

Cebula 1/2 sztuki

Miód 1 łyżka

Groszek zielony (konserwowy) 2 łyżki

Pietruszka liście 1/2 pęczka

Pieprz czarny szczypta

0/5 (0 Reviews)

Sposób przygotowania

Śledzie namoczyć w mleku (pozostawić na noc), a następnie pokroić w paski. Cebulę oraz pietruszkę drobno posiekać. Wszystkie składniki razem wymieszać, dodać jogurt naturalny, musztardę, miód, groszek oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na około 2 godziny.

p1040577

Smacznego !

0/5 (0 Reviews)
Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
Oceń artykuł
Autor artykułu:
mgr Magdalena Borowiec
mgr Magdalena Borowiec , Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Ukończyła studia magisterskie na wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu, ze specjalnością ”Dietetyka w specyficznych potrzebach żywieniowych".
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Opinie

  1. super

  2. znakomite

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *