Śledzie w sosie musztardowym

Szukacie pomysłu na świąteczne potrawy, które będą sprzyjały Waszej dotychczasowej diecie? Mam dla Was pierwszą propozycję jaką jest śledź w sosie musztardowym. Smaczna przekąska, które może zagościć na Waszych wigilijnych stołach.
Śledź (Matias) 500 g
Mleko 2% 1 szklanka
Jogurt naturalny 2% 200 g
Musztarda (z gorczycą) 2 łyżki
Cebula 1/2 sztuki
Miód 1 łyżka
Groszek zielony (konserwowy) 2 łyżki
Pietruszka liście 1/2 pęczka
Pieprz czarny szczypta
Sposób przygotowania
Śledzie namoczyć w mleku (pozostawić na noc), a następnie pokroić w paski. Cebulę oraz pietruszkę drobno posiekać. Wszystkie składniki razem wymieszać, dodać jogurt naturalny, musztardę, miód, groszek oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na około 2 godziny.
Smacznego !