Koktajl z pieczonej dyni
To jest łatwe
porcji: 6
🕣 < 1 min czytania
Korzystając z uroków jesieni postanowiłam przygotować koktajl z pieczonej dyni. Jest to pożywny wartościowy podwieczorek, który możecie przygotować na Halloween, jako alternatywa dla wysokokalorycznych, przetworzonych słodyczy.
Składniki
🕣 < 1 min czytania
Dynia (Hokkaido) 1 sztuka
Banan 2 sztuki
Jabłko 2 sztuki
Mleko 2% 3 szklanki
Cytryna 1 sztuka
Miód 2 łyżki
Cynamon 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Dynię dokładnie umyć, pokroić w plastry. Piec w temperaturze 170 stopni przez 25 minut. Ostudzoną dynię zmiksować z mlekiem, miodem, cynamonem, bananem, tartym jabłkiem oraz sokiem z cytryny. Koktajl podawać schłodzony.
Smacznego !