Koktajl z pieczonej dyni

16 18 20

Korzystając z uroków jesieni postanowiłam przygotować koktajl z pieczonej dyni. Jest to pożywny wartościowy podwieczorek, który możecie przygotować na Halloween, jako alternatywa dla wysokokalorycznych, przetworzonych słodyczy.

Składniki

Dynia (Hokkaido) 1 sztuka

Banan 2 sztuki

Jabłko 2 sztuki

Mleko 2% 3 szklanki

Cytryna 1 sztuka

Miód 2 łyżki

Cynamon 1/2 łyżeczki

p1040475

Sposób przygotowania:

Dynię dokładnie umyć, pokroić w plastry. Piec w temperaturze 170 stopni przez 25 minut. Ostudzoną dynię zmiksować z mlekiem, miodem, cynamonem, bananem, tartym jabłkiem oraz sokiem z cytryny. Koktajl podawać schłodzony.

p1040471

Smacznego !

Oceń mnie
3.9/5. Oddano 29 głosy.
ponad miesiąc temu
Skomentuj Dodaj opinię