Przepis na domowe bułeczki

To jest łatwe Idealne na II śniadanie
🕣 2 min czytania

Kupując pieczywo w sklepie nigdy nie możemy mieć do końca pewności co wchodzi w ich skład oraz co do jakości tych składników dlatego chciałabym zaproponować własny zdrowy i pyszny wypiek.

Składniki
🕣 2 min czytania
  • otręby owsiane 2 łyżki,
  • płatki quinoa 2 łyżki,
  • płatki jaglane 2 łyżki,
  • popping amarantusowy 2 łyżki,
  • Twaróg chudy 100 g
  • Jajko 1 szt.
  • mąka gryczana 1 łyżka,
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
  • dowolne przyprawy (sól, pieprz, suszone pomidory, czarnuszka, itp.)

Wykonanie jest banalnie proste. Zagniatamy wszystkie składniki i formujemy 2 bułeczki, które wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na około 30 minut. Na ostatnie 2 minuty włączam funkcję grilla, aby skórka była chrupiąca.

 

Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za wspaniały prezent w postaci dostarczenia składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania ??

 

Mój fanpage – My healthy lifestyle

Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
Oceń artykuł
Autor artykułu:
Katarzyna Grochalska
Katarzyna Grochalska , Blogerka, pasjonatka zdrowego stylu życia. Autorka bloga My traveling lifestyle
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Opinie

  1. Witam! Mam kilka pytań. Czy zamiast otrąb mogą być płatki owsiane? Czy zamiast płatków quinoa może być maka quinoa ? Czy można pominąć twaróg lub czym zastąpić, bo jestem na diecie bez glutenowej, bez nabiałowej i bez cukrowej. Bardzo proszę o odpowiedź

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *