Opinie

  1. Artykuł o kakao bardzo cenny.Chcę korzystać z Pani wykładu. Problem jest tylko gdzie kupić takie nieprzetworzone kakao w Polsce, a najlepiej w ziarnach?

  2. Też jestem ciekawa bo jak jem płatki owsiane z jogurtem to często kakao dosypuje jako dodatek.

  3. A jak jest z jogurtem naturalnym? Czy wtedy też kakao traci swoje właściwości?

  4. Uwielbiam kakao, zawsze mam w domu decomorreno, kakao, czasami dodaję odrobinę cynamonu z tym, że ja piję z mlekiem 2%

  5. Bardzo się cieszę, że dowiedziałam się o tylu właściwościach zdrowotnych kakao.Do tej pory używałam rozpuszczalnego z dodatkiem witamin i minerałów. Teraz już wiem,że lepszy jest proszek i wcale nie trzeba gotować go czy zalewać wrzątkiem. Dziękuję.

  6. Czy kakao na wodzie trzeba gotować ?. Ja sypie do wody mineralnej 3 małe łyżki na litr mieszam butelką i pije 🙂 . Mam tu na myśli zwykłe czarne kakao dostępne w supermarkecie .

    1. Cześć, zajmujemy się produkowaniem Prawdziwego Kakao od 10 lat i z tego doświadczenia możemy powiedzieć, że ważne jest, aby Kakao długo gotować – wtedy zawarte w nim zdrowe tłuszcze staną się przyswajalne! A kakao w proszku zazwyczaj jest odtłuszczone:( Bardzo polecamy, bo jest pyszne i wspaniale działa: od razu i na dłuższą metę 🙂

      1. Więc Twoje wnioski są całkowicie odwrotne do tych przekazanych w artykule. I komu tu wierzyć??

    2. MYŚLĘ że to bardzo słuszne ja co dzień rano piję takie zalewane przygotowaną wodą do śniadania

    3. Nie trzeba. Jeśli takie Tobie smakuje, to jak najbardziej możesz pić na zimno. Kakao można spożywać bez obróbki cieplnej, a zachowasz jeszcze więcej prozdrowotnych właściwości.

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *