Masło orzechowe ochroni Twoje serce!
Wiele osób dbających o linię i zdrową dietę unika masła orzechowego. Niepotrzebnie! Nie dość, że świetnie smakuje, to także pozytywnie wpływa na nasze zdrowie!
Idealne na serce
Nie od dziś wiadomo, że orzechy to naturalna multiwitamina. Już garść orzechów może wypełnić nasze zapotrzebowanie na wiele składników odżywczych. Oczywiście każdy gatunek posiada inne cenne substancje, dlatego mieszanki wydają się być najlepszym rozwiązaniem.
Orzechy ziemne, z których produkowane jest masło orzechowe, są równie cenne dla zdrowia. Wybierając dobrej jakości masło orzechowe, zawierające jak najwięcej orzechów dostarczamy swojemu organizmowi miedzy innymi witaminy z grupy B, witaminę A, E a także kwas foliowy. Ponadto największą zaletą masła orzechowego jest jego wpływ na nasz układ krążenia, a dokładnie kondycję naszego serca! Spożywane regularnie może nawet o połowę zmniejszyć ryzyko zawału serca!
Niepotrzebnie unikamy pysznego masła orzechowego! Oczywiście dbając o sylwetkę warto zwrócić uwagę na dość dużą kaloryczność produktu. Mając to jednak na względzie, spokojnie możemy w małych ilościach wprowadzić masło orzechowe do naszej diety, a przy tym zadbać o serce!