Produkty spożywcze
Wegański majonez – skład. Jak zrobić wegański majonez?
Zrezygnowanie z produktów zwierzęcych, takich jak jaja czy mleko wydaje...
Karczochy – przepisy. Najlepsze przepisy na karczochy
Jadalną częścią karczocha są jego pąki. Świeżo zebrane pąki podawane...
Karczoch zwyczajny – właściwości lecznicze i zastosowanie
Karczoch zwyczajny jest uważany za jedno z najstarszych warzyw na...
Co zrobić z buraków? Buraki na obiad, pieczone, do słoików
Buraki są warzywami powszechnymi i bardzo dobrze znanymi przez mieszkańców...
Szczypiorek – uprawa, właściwości i witaminy. Czy można mrozić szczypiorek?
Szczypiorek znany jest w wielu miejscach na świecie. Występuje w...
Gruszka a odchudzanie. Jakie witaminy ma gruszka?
Gruszki swoim kształtem przypominają figurę kobiety, a Panie które nie...
Drób – rodzaje i właściwości. Czy indyk jest zdrowszy od kurczaka?
Na przestrzeni lat obserwuje się wzrost spożycia mięsa. W przypadku...
Co to jest falafel? Falafel z ciecierzycy, bobu i soczewicy
Regionalna kuchnia krajów arabskich wyróżnia bogactwo różnorodnych, aromatycznych przypraw korzennych,...
Sok z wiśni – właściwości. Na co pomaga sok z wiśni?
Lato to czas, w którym owoców jest pod dostatkiem. Na...
Fasolka szparagowa – odmiany, witaminy, indeks glikemiczny. Przepisy fit z fasolki szparagowej!
Fasolka szparagowa Fasolka szparagowa to warzywo strączkowe, ciepłolubne, które w...